Prijave za Tesla Sajber Kamp 2018. u toku!


Prijave za Tesla Sajber Kamp 2018. u toku!

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo da budete učesnici ovogodišnjeg Tesla Sajber Kampa koji će se održati, u okviru manifestacije Tesla Global Forum, na Fruškoj gori, u neposrednom okruženju hotela Andrevlje, u periodu od 4. do 7. jula 2018. godine.
 
Tesla Global Forum je višednevni multimedijalni događaj koji se svake godine održava u julu, na nekoliko lokacija na Fruškoj Gori i u Novom Sadu . Manifestacija se održava u čast i slavu našeg velikana Nikole Tesle i posvećena je popularizaciji nauke, obrazovanja, kulture i duhovnosti. Poseban događaj, u okviru manifestacije, je obeležavanje rođendana Nikole Tesle (10. jul) u Matici srpskoj,  kada se istaknutim domaćim i svetskim linostima dodeljuju Tesla priznanja „Bela golubica“ i „Tesla Silver Koin“. Dobitnici ovih priznanja su proslavljeni svetski naučnici, književnici, reditelji, UNESKO lideri. Među njima je i američki Nobelovac Robert Karl sa univerziteta Rajs u Hjustonu.
 
Posebno mesto u okviru festivala pripada omladinskom Tesla Sajber Kampu, koji će ove godine primiti oko 200 studenata sa domaćih i stranih fakulteta. Tesla Global Forum je manifestacija festivalskog karaktera koja okuplja istaknute naučnike, profesore, umetnike, filozofe, sociologe, pisce, producente i muzičare da prenesu svoja iskustva i znanje prisutnim studentima i široj javnosti putem predavanja, okruglih stolova, panel diskusija, tematskih i kreativnih radionica. Izložbe, koncerti, filmske projekcije su izuzetno važan deo Tesla Global Foruma.
​Tematski naziv ovogodišnjeg Tesla Global Foruma je Muzika sfera. Namera je da se iz različitih uglova sagleda ljudsko poimanje budućnosti kroz istoriju. Razmatraće se vizije budućnosti naših velikih i istaknutih prethodnika pa do najnovijih hipoteza o budućnosti moderne civilizacije.
 
Učesnici će imati priliku da na kreativan način doprinesu diskusiji i aktivnostima (predavanja, okrugli stolovi, radionice), da čuju i usvoje neka vredna iskustva i znanja istaknutih predavača, da nauče nešto novo iz oblasti koja ih zanima i da se, uz sve to, i dobro zabave. Forum se sastoji od pet osnovnih tematskih sektora: nauka, umetnost, društvo, informacione tehnologije i ekologija. U okviru ovih tematskih celina formiraće se kreativne radionice, tako da će učesnici, po svom izboru, moći da izaberu u kojoj radionici žele da učestvuju.
Prijavljeni studenti će u komunikaciji sa organizatorima i volonterima Tesla Global Foruma  biti upućeni u sve detalje vezane za boravak u kampu i učešće na festivalu.
 
Kamp se sastoji od velikih šatora koji imaju po 4 (do 6) ležaja i opremljeni su posteljinom i ćebadima. Ko želi može poneti i ličnu vreću za spavanje. Obezbeđena je i sva ostala infrastruktura (tuševi, toaleti), neophodna za boravak u kampu.
Organizator bezbeđuje besplatan autobuski prevoz iz Beograda i Novog Sada za dolazak i za povratak sa festivala. Smeštaj i hrana u kampu su besplatani.

S obzirom na ograničen broj mesta u kampu, poželjno je da se pošalje  motivaciono pismo i biografija, kako bi se na što kvalitetniji način izvršila selekcija učesnika.
 
Za dodatne informacije možete se obratiti volonterima Tesla Global Foruma ili nas kontakirati putem imejla ivana.festivaltesla@gmail.com
 
Očekujemo vas, prijavite se! 

Go Back