Sanja Bestic


Sanja Bestic

Srpska rediteljka , rođena u Beogradu 1982. godine. Osnovne i master studije je završila na Fakultetu Dramskih Umetnosti Univerziteta u Beogradu. Dobila je stipendiju za “Moving Academy of Performing Arts” u Amsterdamu, uporedno radeći u Pozorištu senki (Theatre of Shadows). Studirala je i u glumačkom studiju Majkla Čekova (Michael checkov Acting Studio),  kao i na Li Strasburgovom institutu za pozorište i film (Lee Strasburg Institute for Theatre and Film), u Njujorku. 

Osnivač je Lokalnog pozorišta Njujork (The Local Theatre NYC), neprofitne, multikulturalne, interdisciplinarne umetničke galerije, posvećene istraživanju, produkciji, prezentovanju i interpretaciji savremene umetnosti.  U Beogradu je pokrenula „Art Fusion Project“, projekat koji povezuje ljude iz celog sveta putem savremenih umetnosti.
    
Sanja Beštić je nominovana od strane Tesla naučne fondacije u Njujorku za "Tesla Spirit" nagradu. Fascinirana životom i radom velikog naučnika, povodom 70 godina od Tesline smrti, režirala je predstavu „Tesla“, po tekstu engleske spisateljice Šeri Grobert. Predstava je premijerno izvedena u maju 2013. godine na "Of-Brodvej" sceni Teatra 80, u Njujorku.     

Go Back